dg alkmaar > jeugd & jongeren

Jeugd & Jongeren


Jeugdgroep 'de Pretkadetten'

Deze tienergroep van de Doopsgezinde Gemeente Alkmaar, komt meestal één keer per maand op de zondagmiddag bij elkaar, van 16:30 tot ongeveer 19:00 uur. Gezelligheid en samen eten zijn de belangrijkste ingrediënten, maar ook discussies gaan wij niet uit de weg. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht in verdiepen wij ons samen in een (actueel) onderwerp dat de deelnemers bezig houdt. Het gaat daarbij niet om elkaar te veroordelen maar om naar elkaar te luisteren.

Informatie: predikant Louise Pondman, 072 888 79 48; louise.pondman@doopsgezind.nl


Andere activiteiten voor kinderen, jeugd en jongeren

     

Regionaal en landelijk worden ook veel activiteiten georganiseerd. Er zijn kinder- en tienerconferenties, meestal in een van de Broederschapshuizen.

Op 20 en 21 mei is het slotweekend in de kampeerboerderij 'Samen Eén' te GiethoornDe prachtige accommodatie ligt op een eiland, midden in het meer. We verzamelen op zaterdag aan de wal en punteren dan zelf naar Samen Eén. Je begrijpt, het belooft een prachtig weekend te worden.

Het thema van dit weekend is ‘bord voor je kop’.

Wanneer had jij een bord voor je kop? Zijn er dingen die jij niet wil zien? Ben jij soms eigenwijs? Genoeg materiaal voor het verbreden van je blik; we gaan serieuze gesprekken niet uit de weg èn we doen veel leuke spellen.
Alle tieners zijn natuurlijk welkom. De kosten zijn €7,50 p.p en je kunt je opgeven bij Yvette Krol (yvettekrol@hotmail.com of 06-14111847)

In de meeste schoolvakanties kun je je opgeven voor een kampweek, of je reist met jongeren naar een buitenlandse conferentie. Meestal worden er actuele thema's besproken die te maken hebben met je leven in de maatschappij van vandaag. Maar het gaat natuurlijk ook om het plezier dat je beleeft en om de ontmoeting met leeftijdgenoten. Kijk voor meer informatie op de [Links] en kijk ook regelmatig in het nieuwsbulletin [Doopsgezind NU] of informeer bij onze predikant naar de mogelijkheden: 072 888 79 48;  louise.pondman@doopsgezind.nl.

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Alkmaar
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2017 Doopsgezind.nl